Trigema – bæredygtigt, økologisk tøj

Trigema – bæredygtigt, økologisk tøj

 

Hvis du vil passe godt på dig selv og vores skønne planet, så er tøj fra Trigemas Change kollektion det helt rigtige at fylde dit klædeskabet op med!

Trigemas “Change” kollektion er lavet i den lækreste, silkebløde, økologiske bomuld. Farvningen af tøjet lever op til de allerhøjeste og strengeste krav og er derfor hverken skadelige for miljøet eller for dig.

Tøjet indeholder INGEN hudirriterende stoffer. Trigema har, i deres “Change” kollektion, været så kræsne med deres valg af materialer, at tøjet når det er slidt op, naturligvis ikke skal smides ud, men kommes i komposten. Alle materialer er biologisk nedbrydelige og efterlader sig ingen skadelige stoffer i jorden. Det betyder, at den bomuld, som er brugt i tøjet, kan blive til næring til nye bomuldsplanter eller tomater i dit drivhus. Tøjet lever derfor op til principperne i “Cradle to Cradle” og bidrager til, at det biologiske kredsløb her på planeten, bliver ved med at bestå.

Fra tråd til færdigt tøj i Tysklandcradletocradlelogo

Produktionen begynder med den rå bomuldstråd, som de selv strikker op, farver og behandler til metervarer. Derefter skærer de mønsterdelene ud og syesker syr tøjet op. Trigema vingen broderes på, tøjet lægges sammen og køres på lageret, hvor det pakkes til butikkerne.  

Trigema – meget mere end vanvittigt, lækkert kvalitetstøj

Trigema har en fantastisk virksomhedskultur med høj social ansvarlighed. Det betyder, at alle 1200 medarbejdere får en ordentlig løn og ikke mindsteløn. Alle medarbejdere får den nødvendige uddannelse og træning. De ansattes børn er garanteret en læreplads eller et job, hvis de ønsker det. En væsentlig del af overskuddet går tilbage til lokalsamfundet i form af donationer til idrætsklubber med mere.  

Trigema passer på ressourcerneoeko-tex logo

En del af tøjet strikkes op i form og ikke til metervarer. Det betyder, at der ikke er noget spildmateriale. Når mønsterdele skæres ud, beregner en computer, hvordan det gøres, så der bliver så lidt spildmateriale, som muligt. I processer hvor metervarerne opvarmes i forbindelse med farvning eller antikrympebehandling, genanvendes den overskydende varme.

Trigema – her kan du købe det

Du kan købe Trigemas tøj fra deres hjemmeside. Se herre kollektionen her og damekollektionen her. Mig bekendt er der ingen der forhandler det i Danmark. Finder du nogen som gør det, er du mere end velkommen til at skrive salgsstedet i kommentaren.

Kommenter