Thyhjerte

Thyhjerte

Et hjemmelavet Thyhjerte er, hvad dette blogindlæg skal handle om. Hvilke redskaber og materialer du skal bruge og hvordan du laver det.

Men hvorfor hedder det Thyhjerte?billede-af-hanne

Lad mig introducere Hanne. Hanne er Thybo – sådan virkelig helt ind i knoglerne Thybo – og så laver hun Lokaltelefonbogen for Thisted og opland . Men Hannes hjerte brænder også for bæredygtighed og derfor har vi sammen fundet på, hvordan Thisted og oplands lokaltelefonbog kan blive en mere bæredygtig en af slagsen.

En af tingene er,  at forlænge levetiden af det papir som bogen er lavet af. Siden det nu er jul, skal den selvfølgelig forvandles til julepynt. Der ud over bliver telefonbøgerne også pakket i bioplast fryseposerne fra Maistic®, lukket med økologisk, fairtrade bomuldsgarn og så følger der en sorteringsvejledning, så modtagerne nemt kan finde ud af hvordan de forskellige dele i posen, skal sorteres til genbrug/affald.  Både fryseposerne og garnet kan fås i shoppen.  

Det du skal bruge, for at lave et Thyhjerte eller flere

Thyhjerte, julehjerte, lav selv julehjerte, julehjerte i papmache

  • din aflagte telefonbog
  • en saks og evt. en hobbykniv hvis du har, det går også uden, men det er nemmere at skære siderne fri helt inde ved ryggen i telefonbogen med en hobbykniv
  • Flydende lim – Det skal bare være en ikke alt for tyk en af slagsen, som bliver gennemsigtig, når den tørre op
  • En pensel til at smørre limen på
  • kuglepen/sprittusch til at tegne hjerterne op med
  • Tape – ikke plastik, men papirtape, jeg har brugt pakketape, men malertape eller lignende kan også bruges. Det vigtige er, at det ikke er plastik, fordi hvis der kommer plastik i hjertet, så kan det ikke afleveres til papirgenbrug, når du en gang er færdig med det.
  • Nål og tråd – hvis du vil have det til at hænge.
  • Eventuel skabelon til at tegne hjerterne, hvis du gerne vil have hjerter magen til dem jeg har lavet, kan du downloade skabelonen gratis.

hjerteskabelon1

Sådan gør du:

♥ Det første du skal gøre er at tegne 2 ens hjerter af omslaget på bogen.

♥ Derefter taper du kanterne på hjertet sammen og efterhånden som du får tapet kanterne sammen, så krøller du noget papir sammen og kommer inden i, så hjertet bliver lidt mere fyldigt.

Thyhjerte, hjemmelavet julehjerte, lav selv julehjerte, julehjerte, julehjerte i papmache

♥ Når hjertet er fyldt tilpas og tapet hele kanten rundt, kommer du tape på resten af hjertet, det er nemlig nemmere at få et ensartet udtryk på hjertet, når der efterfølgende limes papirstykker på, på samme type underlag.

♥ Derefter finder du papirstykker i den farve som du ønsker dit hjerte skal have. Jeg har brugt rødt og pink. Klip først nogle rimeligt tynde strimler (3 -5 mm) de er gode til rundingerne og kanterne som er dem du skal dække først.

Thyhjerte, lav selv julehjerte, julehjerte, julehjerte i papmache

♥ Kom lim på hjertet og læg en strimmel på af gangen. Jeg sætter, i første omgang, strimlerne på med fingrene, men pensler dem så det sidste på, så der også kommer lim oven på strimlen

♥ Når du har sat strimler hele vejen rundt på kanten, så sætter du strimler og stykker i de former og størrelser du synes på resten af hjertet. Det er lettest, hvis du tager en side af gangen og lader hjertet tørre, inden du laver den anden side.

♥ Når du har dekoreret hele hjertet og det er tørret op, kan du sætte en tråd i hjertet og hænge det op, bruge det i en juledekoration, en uro eller hvad du synes.

Thyhjerte, hjememlavet julehjerte, julehjerte, julehjerte i papmache

♥  God klippe-klistre-lyst og rigtig glædelig jul  ♥

Kommenter