Om tid til omtanke

Tid til omtanke, skal ses som en bog som skriver om bæredygtighed. En bog som forsøger at afklare begrebet bæredygtighed. Giver et bud på lavpraktisk tiltag som du og jeg kan gøre for at leve og være i verden på en måde som nærer livet – både vores eget, men også resten af det liv som vi berøre med vores tilstedeværelse. Der ligger selvfølgelig en filosofi, et sæt af værdier som grundlag for definitionen af hvad bæredygtighed er, for ellers ville det være fuldstændigt umuligt at vælge ud i alle mulighederne som vi mødes med. Derfor er en del af bogen tidtilomtanke.dk dedikeret til at tænke højt og højtragende. Skrive om retninger i tiden som kan hjælpe med at udstikke en meningsfuld retning på hvilke veje du kan gå for at bevæge dig på vejen der går mod en mere bæredygtig levevis.

Jeg mener at et uundgåeligt tema i et bæredygtigt liv er selvforsyning af de ressourcer vi har brug for – Vi må, i så vid udstrækning som muligt, selv producere så mange som muligt af de ressourcer, vi har brug for, hvad enten det er mad eller træ til træskeerne i køkkenet, der er tale om – og i så vid udstrækning som muligt tilegne os de håndværk der skal til, for at forarbejde råmaterialerne ting. Derfor er en stor del af tidtilomtanke.dk DIY’s til hvordan man kan lave ting og sager selv. Hvordan man kan dyrke grøntsager i haven, hvordan man kan strikke sine egne karklude, lave sit eget julepynt, hvilke ting man kan høste i naturen og meget andet. Jeg skriver også, hvor du kan finde de bæredygtige produkter, som du ikke selv har ressourcerne til at skabe.

Tidtilomtanke.dk er en bog, der aldrig bliver færdig – for vi bliver nok aldrig så dygtige til bæredygtighed, at vi ikke kunne gøre mere. At vi ikke kan finde på flere nye og bedre løsninger. At gå af den vej, som går mod en mere bæredygtig levevis er ensbetydende med at leve et liv, hvor forandringens vinde både kæler huden med lune forårsvinde og truer med at blæse dig omkuld. Det er en rejse som åbner nye muligheder for at nærer livet og få det til at blomstre. Det er en smuk og til tider provokerende rejse, som kræver masser af tålmodighed, venlig vedholdenhed og tilgivelse.

Det er en bog hvor, du gerne må skrive noter i margen (i form af kommentarer) til de forskellige indslag. Du må gerne skrive til mig, hvis du har ønsker til afsnit og kapitler i bogen, så vil jeg gøre hvad jeg kan, for at imødekomme dine ønsker.

Endnu en gang velkommen til tidtilomtanke.dk og til vejen der går mod en mere bæredygtig levevis.

Tid Til Omtankes historie

Tidtilomtanke.dk startede i 2014 i ren frustration over, at min virkelighed var stresset og fordi jeg var vred over, at jeg (og mange andre omkring mig) havde så travlt, at der ikke længere var plads og tid til omtanke – og at ALLE som en gik og var frustrerede og over tingenes tilstand. Der var ikke tid til omtanke for os selv, omtanke for vores nærmeste, omtanke for resten af naturen – tiden var for hektisk, samvær fraværende og fyldt med systemer, rutiner og vaner, som sikkert på et tidspunkt gav mening.

I mange år havde jeg allerede gået og brugt tid på at studere hvordan jeg og min familie kunne leve mere bæredygtigt og jeg var simpelthen klar til at stoppe op og tage mig tiden til at finde ud af, hvilke tiltag jeg og min familie skulle tage for at leve og være i verden på en bæredygtig måde – og med bæredygtigt mener jeg på en måde som vi alle sammen (mig selv, min familie og resten af naturen omkring os) kunne trives og næres på den korte, men også den lange bane.

Jeg har brugt oceaner af tid på at finde oplysninger om hvordan man kan indrette sig i hverdagen og samtidigt passe på denne skønne verden og hinanden.

Alle de informationer jeg har fundet, bliver løbende skrevet her på siden i et håb om, at din vej til et bæredygtigt liv må være blive mere fremkommelig og tilgængelig end min vej har været.

Undervejs i processen opstod frustrationen over, at shoppen, der samler de bæredygtige produkter, ikke var til at finde og så måtte jeg jo starte en webshop. Arbejdet med at drive webshoppen tog over tid for meget fokus væk fra det som jeg egentlig gerne ville, nemlig skrive om alt indholdet til bogen – derfor har jeg lukket shoppen i år (2018). En del af de produkter som jeg forhandlede er at finde på Kopperiet.dk og ellers vil jeg henvise dig til at svige forbi Ecoego.dk som i min optik har det bedste og mest nøje udvalgte sortiment af bæredygtige produkter her i Danmark.

 

Venlig hilsen

Krestine C. Hansen