Foræring – chiliplanter og pebermynte

Foræring – chiliplanter og pebermynte

Det er sådan, at jeg nogle gange ikke forstår begrænsningens kunst og den pebermynte jeg satte sidste år gør i hvert fald slet ikke. Så nu forære jeg simpelthen 3 chiliplanter (udsolgt) og 7 omgange ca. 5 stilke pebermynte (Udsolgt) – lige til at komme i jorden.

Chili
Chili
Pebermynte
Pebermynte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er ikke den helt store chili entusiast og har smidt makatet væk hvor sorten stod på væk. Men jeg kan sige, at den smager godt, også tørret hvorfra jeg har sået årets nye planter. Den har en tilpas styrke, hvilket i min verden vil sige, at man kan smage chilien og ikke spyder ild, når man spiser den. Den giver røde frugter som er ca. 1 cm i diameter hvor den er tykkest, de er aflage af form og 5-6cm lange. Dyrkes i sydvendt vindue her hjemme. Udsolgt

Om pebermynten kan jeg sige, at den smager helt fantastisk som the og giver en rigtig fin smag til Frugt buketjordbær hvis man bruger den som blade på jordbærret, når man laver frugtbuketter som den du kan se her. Du kan bruge den til hjemmelavet is, drinks og alt muligt. Også er den helt fantastisk taknemmelig at dyrke. Udsolgt

I samme åndedrag vil jeg slå et slag for hvad jeg synes er en ædel sag og fremragende ide undfanget af Landsforeningen Praktisk Økologi. De har startet www.deljorden.dk hvor man kan skrive hvis man har noget for meget eller søger noget til haven eller dyrkning af afgrøder. Hvis man har et stykke jord til overs som andre kan få lov til at dyrke eller lignende. Altså et mødested for folk som dybest set gerne vil dele jorden og det den har at byde på.

Se opslaget på deljorden her

Jeg kan ikke sende med posten, så det kræver, at du kan komme forbi og hente hvad du gerne vil have her i Hillerød. Skriv en kommentar her med hvor mange du ønsker, så andre kan se hvad der er taget og send besked til Krestinechristensen@nullgmail.com, så vi kan aftale afhentningstidspunkt.

 

0 kommentarer til Foræring – chiliplanter og pebermynte

 1. Jeg har mulighed for at befri dig for 1-2 pebermynteplanter hvis der endnu er nogen tilbage? 🙂

  Btw superfedt initiativ !

  Mvh Lucy

 2. Hej Krestine

  Jeg er formentlig for sent ude, men har du stadig nogle i overskud? 🙂

  Jeg er fra Fredensborg og henter gerne 🙂

  mvh Malou

  • Hej Malou.

   Ja desværre. De er alle sammen væk, men der kommer flere om ikke så længe. Hvis du vil have direkte besked så tilmeldt dig nyhedsbrevet eller følg Bloggen på Facebook.

   Håber du får en dejlig påske.

   Venlig hilsen
   Krestine

Kommenter