Om at finde sin egen stemme, ved at synge andres sange

Om at finde sin egen stemme, ved at synge andres sange

I søndags tog jeg impulsivt til julekoncert. Her hørte jeg en sang som rørte mig helt inde i knoglerne, så jeg næsten ikke kunne holde tårerne tilbage.

Da jeg kom hjem, helt opløftet og med en fantastisk følelse af at have fundet ind til noget vigtigt – fundet sprog og lyd for en fortælling og en følelse som jeg ikke selv havde oversættelsesevner til selv at formulere – så satte jeg mig og omskrev teksten til en vuggevise.

Nogle gange er det sådan, at jeg må lytte til og synge andres sange for at finde min egen stemme. Lytte til andres fortællinger for at kunne fortælle min egen. Se andres billeder for selv at kunne se mit eget.

Sangen jeg hørte

Sangen jeg hørte blev sunget uendeligt smukt af vores lokale kor: ARKen – så fin og inderlig den var, med den fantastiske akustik som rummet i en kirke giver. Sangen hed: “Himlen i min favn” og er skrevet af: Carola Häggkvist & Erik Hillestad. Den blev præsenteret en sang som Jomfruen Maria skulle have skrevet den nat hvor Jesus blev født.

Jeg er overhovedet ikke religiøs, men jeg er mor og sangen ramte lige i hjertekuglen. Jeg husker alle de følelser som jeg sad med, da det her lille menneske, som jeg havde mærket i så mange måneder, blev lagt op på mit bryst. Den første nats eufori (og ja også træthed) hvor jeg sad og bare ikke rigtigt forstod, hvad det egentlig lige var, jeg har været med til. Hvor vildt det er, at ens krop har næret og givet mulighed for et nyt menneskeliv. Vist det vej ud i verden. Her sad jeg så og hvad så nu? Hvad kommer fremtiden til at bringe? Alle de ting jeg ønsker og håber for det her lille væsen, som jeg (vi) nu skal hjælpe på vej det bedste jeg formår. 

Hvor ville jeg ønske, at jeg havde evnen til selv at omsætte mine følelser til lyd. Men det har jeg bare ikke. Men så er det jo godt, at der er en masse hamrende dygtige mennesker derude som har evnen til det, så låner jeg, der hvor mine egne evner kommer til kort.

Jeg har desværre ikke kunnet finde en korudgave på video, som jeg synes lød rigtigt godt, men Signe Walsøe har en udgave på youtube som du kan høre – husk klinex.

Her får du altså min vuggeviseudgave – måske du kan finde din egen og indtil da…

 

Lille mirakel – som sover i min favn

1.

Se nu tændes stjerner

De lyser klart på himlen

Dagen er forbi, nu skal du hvile, samle kraft

Bringer natten drømme

Må de være skønne

Prinser og prinsesser

Eventyr i måneskin

 

Omkvæd: 

Du er en af jordens små

Som en ny dag venter på

Du mit lille barn

Som jeg skal give navn

Finder drømmens skjulte skat

Jeg beskytter dig i nat

Du lille mirakel

Som sover i min favn

 

2.

Det som dagen bragte

Af glæder og af sorger

Sender vi afsted og invitere freden ind

Omkring os danser skygger

Nu er dagen borte

Vi sir’ farvel, på gensyn

Nu er blevet til igår

 

Omkvæd:

Du er en af jordens små…

 

3.

Gid den nye dag må

glæde dig og andre

Gid at den blir’ fyldt – af kærlighed, venskab og mod

Sov nu sødt min kære

Bekymringer må være

Godnat og sov kun sødt nu

Natten den er mild og god

 

Omkvæd:

Du er en af jordens små…

 

 

Kommenter